Language Selection

English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
open kayit
onlinekayit tr
banner_kayitliste
yildirim kayit
onlinekayit tr
banner_kayitliste
OBB Logolar




 
Şampiyonlar Başkan Yılmaz'ı Ziyaret Etti
AG3X9448

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile bu yıl 4.sü düzenlenen Ordu Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvası’na katılan şampiyon sporcular Başkan Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette yerli ve yabancı satranç ustalarıyla birlikte turnuvanın Başhakemi Ali Özer ve Türkiye Satranç Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi Zeki Demircan da hazır bulundu.


Satranç Turnuvası Geleneksel Hale Geldi

Sporcuları ağırlayan Başkan Yılmaz, bu yıl dördüncüsü düzenlenen turnuvanın artık geleneksel hale geldiğine dikkat çekerek, “Geleneksel hale getirdiğimiz Ordu Açık ve Yıldırım Satranç Turnuvasının bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Turnuvaya katılan bütün sporcularımızı ilimizde en iyi şekilde ağırlayacağız. Türkiye Satranç Federasyonu ile yaptığımız bu turnuva ülkemizde satranç sporuna olan ilginin bir göstergesidir. İnşallah bu turnuva ile birlikte lisanslı sporcu sayısının fazlalığıyla da dikkat çeken ilimiz, satranç sporuna karşı farkındalığı da ortaya çıkarmış olacak. Düzenlediğimiz turnuvanın güzel bir şekilde geçmesini temenni ediyor ve tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

AG3X9431

Büyük Usta Papin, “Ordu’ya İlk Defa Geldim, Muhtemelen Son Olmayacak”

Rusya’dan turnuvaya katılan Büyük Usta (Grand Master-GM) Vasily Papin, Ordu’ya ilk defa geldiğini ve muhtemelen bunun son olmayacağını söyledi. Büyük Usta Papin, “Ordu’ya ilk defa geldim ve muhtemelen bu son olmayacak. Turnuvanın yapıldığı yer, çok güzel bir yer ve gayet iyi şartlarda bir turnuva geçiriyoruz” diye konuştu.

AG3X9367


Ordu Satrançta Pilot İllerden Biri Olabilir

Büyük Usta (GM) Kıvanç Haznedaroğlu ise “Ordu gerek altyapısıyla gerek sporcu potansiyeli ile satrançta pilot illerden birisi olabilir. Türkiye'de bu kadar farklı ülkelerden sporcuların katılımıyla açık turnuva düzenlenmiyor. Ordu’da bu yıl 4.sü düzenlenen turnuva gerçekten çok iyi bir turnuva ve bu sene daha da iyi olacak. İnşallah sizler satranç sporunu desteklemeye devam ettiğiniz sürece bizler de turnuvaya katılmaya devam ederiz” şeklinde konuştu.

AG3X9410

Ziyaretin sonunda Başkan Yılmaz ve turnuvaya katılan sporcular içerisinde en yüksek ELO puanına sahip olan Letonya’dan Büyük Usta (GM) İgor Kovelanko, bir de gösteri maçı yaptı.






 
Turkish Chess Federation © 2014