Language Selection

English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
open kayit
onlinekayit tr
banner_kayitliste
yildirim kayit
onlinekayit tr
banner_kayitliste
OBB Logolar




 
Ordu ikinci kez Uluslararası Satranç Turnuvasına Ev Sahipliği Yapıyor
img 9590Dünyaca ünlü ve kuvvetli satranç sporcularının buluştuğu ve 48 bin TL ödüllü Ordu II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası'nın ilk hamleleri, bugün gerçekleşen açılış töreninin ardından yapıldı. Romanya, Rusya, Ukrayna, Belarus, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Slovakya, Mısır, İran, Özbekistan ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden ve ülkemizden 38 ilden 627 sporcunun yarışacağı turnuvada, 23 unvanlı sporcu boy gösteriyor.
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen II. Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvası programı, 14 Nisan 2016 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediye binasında gerçekleşen unvanlı sporcuların basın tanıtımı ile başladı. Federasyon yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve unvanlı sporcuların katılımıyla yapılan basın toplantısı basın mensuplarının yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda, son derece görkemli gerçekleşen turnuva açılış töreni ise; Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Belediyesi Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, , TSF Bölge Temsilcisi ve Turnuva Organizatörü Zeki Demircan, TSF Kulüpler Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Turnuva Yabancı Sporcular İletişim Sorumlusu Eren Can Güler, Turnuva Başhakemi FA Hakan Özgür, TSF Ordu İl Temsilcisi Önder Zafer Fazla, sporcular ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay törende yaptığı konuşmada, Ordu'da son derece elit ve çok başarılı bir organizasyon yapıldığını ifade ederek, "Özellikle unvanlı sporcuların burada olması çok anlamlı. Bu konuda bizlere destek veren Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum." dedi. Tulay, Ordu'da satranç konusunda oldukça güzel gelişmelerin olduğunu vurgulayarak, "Bu turnuvada bu güzel gelişmelerin yansımalarını çok iyi görüyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum." ifadesini kullandı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise, Ordu'nun uluslararası organizasyonlara çok başarılı bir şekilde ev sahipliği yapar hale geldiğini ifade ederek, "Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz bu turnuvanın bu yıl ikincisini yapmaktan çok mutluyuz." dedi. Belediye olarak satranç sporuna çok önem verdiklerini belirten Çöpoğlu, "Sadece geçen yıl 10 bin öğrencimize satranç takımı dağıttık. Bundan sonra da satranca olan desteğimiz sürecek." dedi.



Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Atila Tatar da, böylesine önemli bir turnuvaya Ordu'nun ev sahipliği yapmasından duydukları mutluluğu dile getirerek, turnuvaya katılan tüm sporculara başarı dileklerini sundular.

Açılış konuşmalarının ardından turnuvanın sembolik açılış hamlesi, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu tarafından yapıldı.

Romanya, Rusya, Ukrayna, Belarus, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Slovakya, Mısır, İran, Özbekistan ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden ve ülkemizden 38 ilden 627 sporcunun heyecanlı mücadelesine sahne olacak turnuvada; GM Mykhaylo Oleksiyenko (2618), GM Ahmed Adly (2601), GM Alexandar Delchev (2596), GM Yuri Solodovnichenko (2586), GM David Jojua (2583), GM Aleksandr Bortnyk (2565), GM Tornike Sanikidze (2534), GM Kirill Stupak (2530), GM Ulvi Bajarani (2509), GM Davit Benidze (2468) ve GM Urfan Sevdimaliyev (2411) gibi isimlerle birlikte 23 unvanlı sporcu boy gösteriyor.
4 gün boyunca usta sporcuların hamleler yapacağı turnuva, 17 Nisan Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek ve dereceye girenlere toplam 48 bin TL nakdi ödül dağıtılacak.
 

 img 4939
Unvanlı sporcuların Basın Tanıtımı


ordu acik ustalar

sayg durusu orduopen  5
gulkiz tulay orduopen
TSF Başkanı Gülkız Tulay


ordu buyukehir belediyesi genel sekreteri dr. mustafa copolu
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu


altnordu belediyesi bakan engin tekinta
Altınordu Belediyesi Başkanı Engin Tekintaş


ordu buyukehir belediyesi kent konseyi bakan atilla tatar
Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Atila Tatar


img 9539
img 9590
img 9444
img 9631
ordu open genel 10
ordu open genel 12
ordu open genel 13
ordu ustalar2016
 
Turkish Chess Federation © 2014